Nuttig

Voor / na: 'n Onderdak-slaapkamer in 'n 28 m2-ateljee

Voor / na: 'n Onderdak-slaapkamer in 'n 28 m2-ateljee



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ons is lief vir hierdie hangkamer, 'n regte kokon met kontemporêre lyne wat deur die argitek Cyril Rheims verbeel word. In hierdie ateljee van 28 m2 het die Paryse versierder dit gewaag om 'n heftige kubus te integreer sodat die eienaar van die plek daar kan voel soos in 'n nes. Sy wil was duidelik, slaap sit ... terwyl hy verbind bly met die res van die woonstel! Ons openbaar u vandag agter die skerms van 'n atipiese projek wat met 'n meesterhand uitgevoer is.

Cocooning kamer


voor : As die argitek Cyril Rheims die eerste keer hierdie 28 m2-woonstel ontdek, moet alles aan die dekorkant gekyk word: die sitkamer is in sy eie sap agtergelaat en bevat verslete parketvloere, 'n onooglike kaggel en verf. Die eienaar van die perseel, 'n jong student, wil 'n slaaparea apart van die sitkamer hê. Laasgenoemde se oppervlak is groot genoeg om tegelyk 'n woonkamer, 'n kombuis en 'n slaapkamer in te pas. Cyril Rheims begin om die verskillende ontwikkelingsmoontlikhede te bestudeer. As die jong vrou haar begeerte na 'n nes en 'n "kokon" -lokaal ontlok, word die oplossing skielik ooglopend: dit is genoeg om die verskillende ruimtes te skei deur middel van 'n hangkubus: 'n waaghalsige weddenskap wat hy nog nooit gedoen het nie voorheen gedoen!

na : Cyril Rheims was in staat om die swaartekragwette te trotseer deur 'n bykomende kamer voor te stel, perfek geïntegreer met die res van die verblyf. Die skuins opset daarvan maak dit moontlik om die volumes te verhoog terwyl dit die sirkulasie tussen die kombuis, die badkamer, die sitarea en die kleedkamer bevorder. Die jong vrou kan in 'n aparte ruimte van die res van die woonstel slaap terwyl sy van die buitekant af geniet! Nog 'n probleem wat geopper word deur die opset van die plek: die vorm. Hierdie ongewone akkommodasie het die besondere kenmerk dat daar geen parallelle muur is nie, 'n beperking wat die argitek in ag moes neem by die heroorweging van die ruimtes. Die vorm van die kubus respekteer dus natuurlik die lyne van die ateljee, wat Cyril Rheims met 'n reeks grafiese rakke uitgelig het. Dit weerspieël die meervoudige openinge wat vrywillig by die kubus gevoeg word: 'n estetiese manier om die slaapkamer te ventileer en 'n 'massiewe' voorkoms te vermy. Nog 'n wenk: die hoogte van die kubus, doelbewus verstel sodat die einde daarvan kan dien as tafel en kantoor. Deur 'n ontlasting net onder te plaas, kan die jong vrou nou hierdie dubbele funksie benut wat noukeurig deur die argitek uitgedink is!

Lig op die badkamer


voor : Die badkamer, geleë in 'n uitsparing in die woonstel, het nie 'n klassieke reghoekige opset nie. Die eienaardige hoeke van die res van die woonstel is baie swak benut. Lei? Baie vermorsde ruimte vir 'n swak funksionele leefomgewing Daar is ook nie lig en opbergplek in die kamer nie, twee foute waarvoor Cyril Rheims 'n oplossing sal moet vind. na : Die argitek het geweet hoe om elke hoek van die kamer te benut danksy die maat. Die toiletarea bevat nou 'n groot stort, 'n ontwerperswasbak en 'n menigte stoorplekke wat die eienaar baie waardeer! Cyril Rheims het ook gekies vir 'n dakraam wat in die middel van die kamer geplaas is, wat 'n pragtige natuurlike lig op enige tyd van die dag versprei. Wat versiering betref, het hy 'n minerale teël gekies om die oorheersende kontemporêre styl in die badkamer te weerstaan.