Nuttig

Voor / na: 'n 68 m² woonstel in Lyon

Voor / na: 'n 68 m² woonstel in Lyon

Hierdie canut-woonstel, tipies van die Croix Rousse-distrik in Lyon, is volledig deur die binneversierder Céline Bizet opgeknap om nog een kamer te skep. Vanaf 'n T3 wat sleg georganiseer is, gaan ons oor na 'n praktiese en funksionele T4, waar elke ruimte perfek afgebaken is. Om hierdie transformasie te vergesel, is die woonstel ook volledig opgeknap om lig en moderniteit te bekom. Werke: - Duur: 3 maande - Bedrag: € 40.000 - Vloeroppervlak: 68 m2 - Mezzanine-oppervlakte: 32 m2

Die reëling

voor: As u op die trappe klim, lei u direk die kantoor binne, 'n verpligte gang om dan toegang tot die gastekamer te kry. Die ouers se slaapkamer het 'n hoë plafon wat nie gebruik word nie.



na: Die mezzanine word uitgebrei, en die ruimte wat verkry word, kan die kantoor akkommodeer. Die reeds bestaande ruimte op die mezzanine is herontwerp om voorsiening te maak vir die gasteslaapkamer en 'n kind se slaapkamer, asook 'n landingstuig wat 'n biblioteek huisves en toegang tot die slaapkamers bied.

Die mezzanine

voor: Die ou mezzanine, wat gedeeltelik deur panele gesluit is, het nie die natuurlike lig van die groot vensters benut nie en het 'n outydse voorkoms aan die geheel gegee. Dit het nie al die moontlikhede beset nie, aangesien dit nie in die ouer se kamer uitgebrei is nie.

na: Die mezzanine is volledig geherorganiseer om twee ekstra kamers te skep: 'n gasteslaapkamer en 'n kantoor. 'N Werksaamtak is geïnstalleer om lig in elke kamer te bring en die geslote deel is in wit geverf. Die werkswinkel omskep die woonstel en gee 'n kontemporêre en industriële aanraking.

Ouerslaapkamer

voor: Die hoofslaapkamer is nogal donker deur die trap na die mezzanine in die helfte gesny. Die plafonhoogte is nie geoptimaliseer nie, aangesien die ruimte tussen die trap en die raam verlore gegaan het.
na: Die slaapkamer is geverf met twee kleure, 'n sagte Chinese blou vir die mure en wit vir die houtwerk. Die verlenging van die mezzanine en die verwydering van die trap het dit moontlik gemaak om al die vloeroppervlakte te gebruik.

Die sitkamer

voor: Ondanks die grootte van die vensters lyk die sitkamer donker, met sy donker parket en geel mure. Die rangskikking van die banke in 'n sirkel om 'n tafel verminder die sirkulasieruimte en sluit die ruimte.
na: Al die parketvloere is in wit geverf, wat die hele woonstel verlig. Hierdie verandering het dit ook moontlik gemaak om die uitstekende Franse plafon, wat aanvanklik verlore was te midde van te veel verskillende soorte hout, te benadruk. Hierdie wit ruimte word wakker gemaak deur die tonikum- en popkleure van afgeleide voorwerpe: plakkaat van die gendarme van Saint Tropez, petrolpomp wat in kroeg herbesoek word, kleedkamers vir werkers in oranje geverf, ens.

Die gaste slaapkamer

voor: Die gasteslaapkamer trek baie min voordeel uit die lig wat uit die sitkamer kom, en die ruimte is sleg georganiseer.
na: Die ou gastekamer word vervang deur die kinderkamer, geverf in laventelblou, terwyl die gastekamer nou in wit geverf is, die ou plek van die kantoor inneem. Dit verloor effens in grootte, maar het nou net een funksie, en die reorganisasie gee dit 'n beter gemeubileerde en aangename ruimte.

Die kantoor

voor: Die swak georganiseerde kantoor dien as deurgang tussen die grondvloer en die tussenverdieping.
na: Die kantoor kyk uit oor die woonstel en trek voordeel uit die lig van die vier vensters. 'N Glasdak kyk uit oor die gasteslaapkamer om dit te kan ventileer. Met die wit geverfde vloer in die mezzanine kan u die ruimte visueel vergroot en sorg vir baie lig.

Die kombuis

voor: Die kombuis, in rooi geverf, is baie donker en onwelkom.
na: Die kombuis is heeltemal geverf in wit. Helder en vriendelik, dit word weer 'n aangename leefruimte. Die meubels is ook verander na meer moderne modelle. Uiteindelik het ons sementteëls op die vloer geplaas, wat herinner aan die ingangsteëls.